light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Säker betalning
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Säker betalning
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Vi erbjuder
Kundcase
Hållbarhet
Service & Support
Om oss

Optimering med Boxon

Varje dag hanteras stora mängder gods och vi vet mycket väl att ett optimalt, effektivt flöde är grundläggande för den dagliga hanteringen. Det är här vår expertkunskap kommer in. Utifrån en behovsanalys, som både tar hänsyn till er situation och vad framtiden förväntas innebära, skapas ett anpassat och effektivt flöde för er verksamhet. 

Optimering kan appliceras på många olika delar - antal leverantörer, inkommande och utgående leveranser, automation, godsmärkning, ergonomi, lagerhantering - ja, listan kan göras lång.  

Linje
Kartonger

Att lägga alla ägg i samma korg

Registervård, kvalitetssäkring, materialoptimering… Vad är det dessa tre begrepp har gemensamt? Jo, de kan alla reduceras, förbättras eller optimeras genom att alla äggen läggs i samma korg.

Vi har i flera projekt sett fördelarna med att se över antalet olika material, artiklar, processer och flöden. Ju mer som ska administreras, desto mer resurser krävs i både administration, personal och pengar.

Linje

Kostnaden för en leverantör

Det pratas mycket om hur viktigt det är att optimera antalet leverantörer. Men vad är nyttan med det, och vilka kostnader spar man egentligen in på?

Ett antal fördelar med leverantörsoptimering är bland annat:

  • Bättre kvalitetssäkring av processer
  • Besparingar i både tid och pengar
  • Resurser kan omfördelas
  • Registervård reduceras

Ta del av vår kalkyl för att räkna ut hur mycket era leverantörer kostar er, samt vilken reducering det skulle innebära om ni minskade antalet.

 

Linje

Less is more

Att reducera antalet olika förpackningar och antalet olika förpackningsmaterial kan spara er verksamhet stora summor när det gäller transport. Att använda för mycket och att överpacka förpackningarna genererar extra kostnader och kan också leda till skador.

Att optimera förpackningssortimentet innebär alltså att se över antalet olika förpackningar som används, försöka reducera dom och använda samma typ till flera olika artiklar istället. Det handlar också om att se över hur man packar, vilket utfyllnadsmaterial är mest lönsamt och hur ni ska packa på pallen för bästa transportekonomi.

Linje

Har ni koll på kostnaderna som inte syns?

Det pratas mycket om hur viktigt det är att optimera antalet leverantörer. Kanske har ni hört att ert mål är att halvera antalet leverantörer. Men vad är nyttan med det, och vilka kostnader spar man egentligen in på?

I vår kalkylmodell tar vi fasta på kostnader för kundbesök, orderläggning och hantering av inleveranser samt fakturahantering. Kostnader som kostar både resurser och pengar, och som skulle kunna frisättas till andra saker.

Linje
Tom rad
loading symbol