Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop

Cajom

I det natursköna Fjärås, med utsikt över Kungsbackafjorden, hittar man familjeföretaget Cajom Pepparrot AB. Sedan 1929 har man odlat, förädlat och sålt den, för bygden, kända pepparroten. Idag är det 4:e generationen som förvaltar traditionen vidare.

case-cajom-logo.jpg

Pepparroten har de senaste åren tagit allt större plats i det svenska köket. Efterfrågan på pepparrot är större än vad som idag odlas och Cajom är en av Sveriges största leverantörer av högkvalitativ, färsk och förädlad pepparrot till den svenska marknaden.

Kundens behov

Förr hanterades den färska pepparroten för hand, och från att ha sålt den hel eller i bit började man även riva den. Vilket också till en början skedde för hand men övergick sedan till en maskinprocess. 

Den rivna pepparroten fylldes sedan i glasburkar med tesked, under det att tårarna rann. Pepparroten avger nämligen en mycket stark lukt och kräver bra ventilation vid förädling. Idag sköts all rivning och fyllning i ett väl förslutningsbart flöde.

Glasburken är ett minne blott och har ersatts av behändiga och livsmedelsgodkända plastburkar.

quote_37x26.png I början köpte vi färdigtryckta plastburkar för var sort som skulle packas" berättar Lisa Boström, delägare i Cajom Pepparrot AB.

Det visade sig vara ett dyrt förfarande. Inom livsmedelsbranschen kan regler och direktiv ändras i snabb takt och en enda felaktig märkning gjorde den förtryckta burken värdelös.

Ett kostnadseffektivt alternativ med låga engångskostnader som inte kräver dyra klichébyten och med kortare ledtid. Den perfekta lösningen för Cajom.

Kundbasen är trogen och väl uppbyggd men trots detta förekommer det variationer i efterfrågan. Behovet av en mer flexibel lösning banade väg för ett samarbete mellan Cajom och Boxon.

Boxons lösning

De förtryckta plastburkarna byttes ut mot helt neutrala. Den något koniska burken krävde en böjd etikett som formade sig om burken utan att skapa ”öron” (utstickande hörn som fastnar i de andra burkarna vid hantering).

Klicka på läs mer för att läsa mer om Boxons lösning.

Läs mer

Etiketter & Spårbarhet

Effektivitet, bättre kontroll och logistikvinster med intelligenta etiketter och spårbarhet.

Profilerade etiketter

Etiketten blir en väsentlig del i marknadsföringen, där flexibla idéer snabbt ska kunnas lanseras.

Produktmärkning

Från enskilda printrar till kompletta system med t.ex. avancerad rapportering till affärssystem.

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om du har en fråga eller vill veta mer om vårt erbjudande. Vi ser till att rätt person tar kontakt med dig. 

*=obligatoriska fält

Önskar du ta emot nyhetsbrev från Boxon?*