Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.

Reducerad plastanvändning hos Nordic Nest

Nordic Nest grundades 2002 under namnet Scandinavian Design Center med huvudkontor i Kalmar, södra Sverige. Idag är de fortfarande baserade på våra rötter i Sverige och delar fortfarande samma passion: En passion för allt vackert utformat och målet att göra skandinavisk inredning tillgänglig över hela världen. Nordic Nest har ett noggrant utvalt sortiment som innehåller ett brett spektrum av skandinaviska varumärken. De utökar kontinuerligt sitt sortiment och erbjuder för närvarande skandinavisk design från över 250 varumärken. 

Case-NordicNest-logo.jpg

Kundens behov  

Vårt samarbete med Nordic Nest startade hösten 2019 då de investerade i en sträckfilmsmaskin från oss. Med så stor omsättning av inredning som ska packas och skyddas var en investering som denna väl värd pengarna. Vidare kom samarbetet att utökas då vi kunde erbjuda fyllnadsmaterial och produktskyddsmaterial från Sealed air, i bra kvalitet till bra pris.

Då förbrukningen av plast var mycket stor, var önskan om att reducera miljöpåverkan också viktig. Nordic Nest ville reducera sitt plastanvändande.

Fyllnadsmaterial och produktskyddsmaterial till Nordic Nest

Boxons lösning

En sträckfilmsmaskin är effektiv och bra ur ett miljöperspektiv så här var redan mycket vunnet. Vi kunde vidare erbjuda olika plasteffektiva produkter. T.ex. kunde vi tillhandahålla en tunnare planfilm (40 my istället för 60 my) samt ge förslag på delar av det övriga plastsortimentet som kunde bytas ut till mer miljövänliga alternativ.

Idag är Nordic Nest en viktig kund för oss och de köper allt inom fyllnadsmaterial och produktskyddsmaterial från Sealed air genom oss.

quote_37x26.png Vi är mycket nöjda och ser potential för utökat samarbete, säger Hampus Bergdahl, ansvarig för inköp på Nordic Nest.

quote_37x26.png Vi kikar nu på flera olika områden att samarbeta inom. Vi ska tex starta upp ett samarbete som gäller e-handelspåsar. Även fler maskiner är på gång, säger Henrik Wickström, säljkontakt på Boxon.

Tom rad

Relaterat

Etiketter för kläder

Handel

Genom att förstå konsumentens behov kan handelsföretag vinna enorma fördelar.

Läs mer
Industry segment

Industri

Vi vet att det finns både komplexa och specifika utmaningar för olika industrisektorer.

Läs mer
Ehandelslådor

Koncept inom E-handel

Vi erbjuder förpackningskoncept och kompletta produktlösningar med anpassade design och konstruktion.

Läs mer
Tom rad
loading symbol