light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kunder
Kunskap
Hållbarhet
Kontakt

Etiketter inom Fordonsindustrin

Emballage bilindustrin

Behov​

En bil monteras ihop av ca 12 000 komponenter och biltillverkare hanterar en komplex kedja med många underleverantörer. Alla delar måste ha en korrekt märkning vad gäller läsbarhet, hållbarhet och enhetlighet. Etiketter används till logistik och lagerhantering men även i slutprodukten. Viss märkning måste tåla en tuff miljö under lång tid.

Lösning​

En stor del av behovet täcks av en hållbar grundetikett där all variabel information tilltrycks hos kund med Thermo Transfer printer. Det krävs en noga utvald kombination av syntetmaterial och färgband som skapar en mycket tålig märkning. Akrylatlim är att föredra på grund av sin långa livslängd. 

Linje

Fordinsindustrin -  Bildemontering

Behov

Bildemonteringsanläggningar demonterar bilar som ska skrotas och återvinner alla funktionella delar/komponenter. Reservdelarna märks upp, lagerhålls och registreras i en nationell databas. Bilverkstäder kan söka i databasen och köpa hem dessa delar. Reservdelarna som ska märkas består av olika metaller, glas, plast och tyg och vissa ytor kan dessutom vara oljiga. En utmaning är att märkningen ska sitta kvar och vara läsbar i många år.

Lösning​

Vi har utvecklat en hängetikett i ett slitstarkt kartongmaterial av PP. Information om reservdelen kan printas hos kund med ett etsande färgband. Hängetiketten har ett stansat hål som gör det möjligt att knyta fast den på reservdelen. Detta är en adhesivfri lösning som är skräddarsydd efter branschens behov.

Märkning av reservdelar från bilar
Linje
Märkning av bildäck

Fordonsindustrin - Däck

Behov

Företag som hanterar och lagerhåller bildäck har ett behov av att märka upp dessa på ett hållbart sätt.

Lösning​

Däcketiketter kräver ett lim med extrem vidhäftning. Höga mängder av hotmelt adhesiv gör att etiketterna kan fästa på denna tuffa yta. Det är en utmanande tryckprocess att konvertera en sådan stor mängd adhesiv.

Tom rad
loading symbol