light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Säker betalning
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Säker betalning
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Vi erbjuder
Kundcase
Hållbarhet
Service & Support
Om oss

Etiketter inom Industri

Livsmedelsindustrin

Behov

Livsmedel måste märkas med korrekt innehåll och ett bäst-före datum. Regler om hur livsmedel ska märkas uppdateras regelbundet och livsmedelsverket gör kontroller för att se att märkningen är korrekt. Packlinor måste hantera olika produkter och omställningarna måste kunna ske snabbt. Många livsmedel förvaras dessutom i kyl eller frys.

Lösning

För att märka stora volymer livsmedel på ett flexibelt och ekonomiskt sätt, är en livsmedelsgodkänd (Thermo TC) etikett ett bra alternativ. En grundetikett som tilltrycks hos kund gör det enkelt att köpa hem en större volym etiketter. På det sättet undviker kunden att kassera felmärkta etiketter och det blir dessutom smidigt att byta sort. Ett hotmelt lim fäster bra på de flesta ytor och fungerar utmärkt på frysta, kylda eller rumstempererade produkter.

Linje

Bryggerier

Behov

De senaste åren har mikrobryggerier snabbt ökat i antal. I den täta konkurrenssituation som råder är det en utmaning att hitta ett eget uttryck på sina produkter. Alla typer av effekter, visuella och taktila, är intressanta. Etiketterna ska dessutom kunna appliceras maskinellt på våta flaskor eller burkar. Många bryggerier hyr in en mobil tappningstjänst vilket gör att leveranssäkerheten är viktig.

Lösning

Efter ett antal tester hos kund har vi sett att ett syntetmaterial med akrylatlim (hotmelt lim) fäster bäst på våta flaskor och burkar. Vi kan addera flera effektfulla alternativ som t.ex. digital silver/metallic färg, holografiskt material och soft touch laminat.

Linje

Kemikalieindustrin

Behov

Kemiproducenter som hanterar farliga ämnen är i sin märkning styrda av EU-förordningar (CLP och EG) och globala modellregler (FN:s UN system). Märkningen kan behöva tåla frätande vätskor eller emigrerande innehåll. Det finns regler om minsta tillåtna storlek på piktogram och på etikettens mått.

Lösning

Ofta innehåller etiketterna någon form av varningstext och måste vara läsbar under en längre period. Det kan behövas duoetiketter för att få plats med flera språk. Lösningen kan vara ett skyddande laminat med en etsande folie. Allt handlar om vad etiketten ska fästa på och vad den ska utsättas för.

Linje

Kosmetikaindustrin

Behov

Skönhetsprodukter och kosmetika produceras ofta i exklusiva förpackningar och det är viktigt hur varumärket återges. Alla typer av exklusiva effekter är intressanta. Förpackningen ska även se bra ut efter en tids användning och kanske ska den förvaras och användas i en fuktig miljö.   

Lösning

I vilken miljö skönhetsprodukten ska användas är avgörande för materialvalet på etiketten. Till exempel kan ett felmaterialval få etiketten att släppa i kanterna i en fuktig miljö. Cold foil (kall foliering) kan verkligen förhöja produktens design och transparenta material gör det möjligt att skapa effekter som ”sandwichtryck” eller ”no label look”. 

Tom rad
Tom rad
Linje
loading symbol