, Specialemballage | Innovativa produkter  - Boxon
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.

Specialemballage

Det finns många anledningar till att utveckla och anpassa förpackningslösningen. Efterfrågan på innovativa, intelligenta och hållbara produkter ökar i takt med ökade krav. Krav som kunder, konsumenter och samhället ställer. Även faktorer som lagar och branschregler bidrar till utveckling av specialemballage. 

Utifrån en idé tar våra specialister och förpackningstekniker fram en unik, kreativ lösning som matchar ert behov och där hänsyn tas till varierande krav, såsom spårbarhet, miljövänlighet, hantering, etc. 

Boxon är materialoberoende och vi strävar efter rätt lösning utan materialbegränsningar. 

Frame Tray för bilindustrin

Frame Tray är en innovativ förpackningsstandard inom bilindustrin som öppnar upp för en mycket gynnsam kostnadsoptimering genom hela logistik- och försörjningskedjan.

Systemet är en optimerad, återvinningsbar, formsprutad bricklösning, konstruerad specifikt för varje komponent - en avskalad och anpassad förpackningslösning med tanke på transport, hantering och förpackningskostnad.

Upp till 50% mindre pallenheter i flödet

Detta Frame Tray system är unikt ur många aspekter. Jämfört med traditionell hantering inom bilindustrin, kan systemet ge upp till 50% förbättrad packningskapacitet.

Själva systemet är uppbyggt i en "stängd" hanteringsloop, med uppsatta återvinningscentraler i närheten av fabriken för nedmalning av gamla tråg. Det återvunna materialet skickas tillbaka och återanvänds i produktionen till nya, rena tråg.

Hela systemet har klara fördelar:

  • minskad frakt = minskning av C02-utsläpp
  • återanvändning av råmaterial
  • inget behov av ompackning vid hantering eller transport
  • helt nya tråg minskar risken för kontaminering
  • förbättrat skydd av komponenter på grund av formsprutad teknik

 

Specialtråg 

Ibland behöver er verksamhet helt anpassade tråg för att säkerställa optimal hantering, transport och automatisering. Trågen anpassas efter era förutsättningar och kan även tillgodose stötdämpande och rostskyddande behov. 

Trågen tillverkas i samtliga storlekar mellan 1200x1200mm, ned till 400x300mm och görs i många fall som returlösningar med lång livslängd i flödena.

För mer information, läs om Boxon Tech.

Möjligheterna med specialemballage

Optimering

Ett optimalt, effektivt flöde är grundläggande för den dagliga hanteringen. 

Konstruktion & Design

Med optimala lösningar sänks kostnaderna. Trenden är tydlig, orsakerna är många.

Volvo Cars

Ca 2 år före produktionsstart av ett nytt motorprogram
startar utvecklingen av förpackningskonceptet.